Riistakamerat.fi on kuvagalleria tyyppinen kuvapalvelu jossa kuvia sähköpostitse lähettävien riista- ja valvontakameroiden lähettämät kuvat voidaan kerätä kätevästi yhteen kuvagalleriaan.

Toimii kaikkien lähettävien kameroiden kanssa jotka kykenevät lähettämään kuvan sähköpostitse eteenpäin. Riistakamerat.fi ottaa vastaan sähköpostin liitteenä olevan kuvan ja siirtää kuvan edelleen käyttäjän kuvagalleriaan. Kuva galleria on katsottavissa kaikilla laitteilla joilla on pääsy internettiin. Esim tietokoneet, tabletit ja älypuhelimet.

Kuvat ovat suojassa käyttäjätunnuksien takana ja jokainen käyttäjä näkee vain omien määritettyjen kameroidensa kuvat riistakamerta.fi palvelussa.

Palvelulla voidaan monitoroida useita kameroita helposti, koska jokaiselle asennetulle kameralle voidaan antaa oma yksilöllinen nimi ja galleriassa voidaan järjestää kuvat kameran mukaan.

Kuvat eivät ole enää sekaisin muiden sähköpostien joukossa vaan siististi aikajärjestyksessä kuvagalleriassa. Käyttäjätunnukset on helppo jakaa monen käyttäjän kesken. Seurantaa voidaan siis tehdä porukassa tai työpaikalla.

Palvelu toimii lähes kaikilla data liittymillä joilla voidaan lähettää kuva sähköpostitse palveluun. Poikkeuksen tekevät vain Sonera ja Tele Finland liittymät, johtuen Soneran mobiilisähköpostista.

Gallerian käyttöönotto on helppoa, olemme valmiiksi luoneet profile tiedoston seuraaville kameroille:

  • SG550M-8M
  • MG882K-8M
  • SG880MK-8M

Myös muut sähköpostia lähettävät kamerat toimivat, mutta automaattista profile (asetustiedosto) ei saatavissa. Kameroihin on laitettava asetukset manuaalisesti.

Palvelun toimintaperiaate

Riistakamerat.fi palvelu varastoi kuvat kamerasta. Käyttäjän valitsema kuvapaketti toimii varastona. Paketti perustuu palvelussa yhtäaikaa säilössä olevien kuvien määrään, ei siis saapuneisiin kuviin. Esimerkiksi jos käyttäjällä on kuvapaketti jonka koko on 100kpl, tarkoittaa tämä että kuvagalleriassa voi olla säilössä enintään 100kpl kuvaa yhtäaikaisesti. Kuvia voi siis saapua palveluun vaikka 10000 kuukauden aikana, mutta kerrallaan säilössä vain 100kpl tai valitunpaketin verran.

Pienelläkin kuvapaketilla pärjää, kunhan aktiivisesti siivoaa vanhat kuvat. Käyttäjän kuvapaketin täyttyessä palvelu hylkää uudet saapuvat kuvat, kunnes käyttäjä on poistanut säilytettäviä kuvia palvelusta. Näin raivataan tilaa uusille saapuville kuville. Käyttäjän on vain huolehdittava että kuvapaketissa on vapaatatilaa uusille kuville.

Mistä tai miten voin katsoa kuvat? Kuvagalleriaa voidaan käyttää kaikilla laitteilla joissa on internetyhteys. Galleria on internetselain pohjainen. Menemällä sivustolle www.riistakamerat.fi ja kirjautumalla käyttäjätilille millä tahansa laitteella joka tukee nettisurffausta.

Miten saan tiedon uudesta kuvasta tai tilan täyttymisestä? Palvelussa kameroiden hallinta-asetuksissa voidaan määrittää asetus jossa jokaisesta saapuvasta kuvasta ilmoitetaan käyttäjälle sähköpostitse. Samoin palvelu lähettää automaattisesti käyttäjälle sähköpostitse varoituksen kun kuvasäilön tilasta on jäljellä enää 10%, eli 90% tilasta käytetty. Kun tila on täynnä 100%, lähtee myös käyttäjälle viesti sähköpostitse.

 

Riistakamerat.fi - toteuttanut Lasoft Oy